Moscenicka Draga, Hrvatska
Tel: +385 51 737 262
galerija_slika
kontakt

MOŠĆENIČKA DRAGA

Moscenicka Draga moze se osim prirodnim ljepotama pohvaliti postojanjem i znatnog broja zanimljivih povijesnih spomenika i drugih znamenitosti iz davne proslosti. Svjedocanstva o proslim vremenima u vecem se broju nalaze u okolnim selima, a u prvom redu u starodrevnom gradu Moscenicama po kojemu je Draga i dobila svoje ime. Iz najstarijih poznatih pisanih dokumenata doznaje se da je Moscenicka Draga, kao naselje "na portu poli Svete Marine" postojala sigurno vec godine 1436. Nije, medutim iskljuceno da je naselje uz more postojalo jos i mnogo prije, kao i susjedno naselje Sveti Ivan u uvali ispod grada Moscenica, jer je taj stari grad na brijegu visokom 173 m pouzdano postojao 1139. godine.

Udaljenost od gradova:
Wien 490 km
Munchen 519 km
Milano 490 km
Trieste 80 km
Ljubljana 140 km
Prag 745 km
Bratislava 550 km
Budimpesta 520 km
Zagreb 210 km
Pula 60 km
Rijeka 25 km
© Copyright by webmaster, Sva prava pridrzana

Turizam u Moscenickoj Dragi se poceo razvijati pocetkom stoljeca, a danas je to glavna gospodarska grana mjesta i sirega podrucja. Moscenicka Draga nudi raznovrstan smjestaj od hotela, soba, apartmana, kampova, poznatu 2 km dugu sljunkovitu plazu, sportsko-rekreacijske sadrzaje. Moscenicka draga poznata je takoder po organiziranju jedrilicarskih regata. Blizina Opatije omogucuje pracenje kulturno-zabavnih programa.

Mjesto iznad Moscenicke Drage - Moscenice, smjestile su se na 173m/nadmorske visine s plazom u Moscenickoj dragi s kojom je povezana sa 760 stepenica. Moscenice su zadrzale karakteristike malog, istarskog mjesta: uske ulicice, nekoliko crkva, zvonik, mali trg, a u sve to uklopio se turizam i iznajmljivanje privatnog smjestaja, apartmana i soba.